Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان همدان یکی از استان های زیبا و دیدنی در ایران که در سمت غرب قرار گرفته است. این استان به این دلیل که در زمان های گذشته پایتخت و تمدن ایران محسوب می شده درون خود مجموعه از دیدنی ها و بناهای تاریخی ارزشمندی را جای داده است. ابوعلی سینای یکی از مهمترین دانشمندان ایرانی بوده که شهرت جهانی داشته و آرامگاه وی در استان همدان قرار گرفته و سالانه تعداد زیادی از مسافرانی که به این شهر سفر می کنند

دانشمندان و شاعران بزرگی در ایران زندگی می کردند که باعث افتخار ایران و ایرانی می شوند؛ به پاس قدردانی و گرامی داشت یاد آنان برای هر کدام از این مفاخیر ایرانی آرامگاه هایی درخور شان و شخصیتشان ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوعلی سینا حکیم، فیلسوف، طبیب و دانشمند بزرگ ایرانی است که در جهان غرب به وی امیز پزشکان را داده اند. پس از این که وی از دنیا دیده فرو بست برایش آرامگاهی در همدان ساختند که یکی از جاذبه های گردشگری همدان محسوب می شود و می توانید به راحتی در همدان آن را پیدا کنید و از آن بازدید نمایید. از این سازه به عنوان نماد این شهر یاد می شود و یکی از نشانه های قدمت ایران در فرهنگ و دانش و علم جهان به شمار می رود، بنای این آرامگاه در یکی از میادین اصلی همدان قرار دارد و در مرکز این شهر جلوه گری می نماید.

-

جنس ستون های مرتفع آرامگاه ابوعلی سینا در همدان از سنگ گرانیتی است و نمای آن باعث شکوه و ابهت ویژه در همدان شده است. مساححت زمینی که آرامگاه ابوعلی سینا در همدان در آن ساخته شده است حدود ۳۰۹۰ مترمربع است و زیر بنای اصلی آن چیزی در حدود ۱۷۹۲ مترمربع تخمین زده شده است. نام این بنا از تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۷۶ با شماره ثبت ۱۸۶۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و به عنوان یکی از جاذبه های اصلی همدان به شمار می رود.

بنای آرامگاه ابوعلی سینا به دو سبک ایران باستان و ایران بعد از اسلام ساخته شده است. المان هایی که در ساخت این آرامگاه به کار گرفته شده است الهام از برج گنبد قابوس، باغچه هایی که در محوطه ی این آرامگاه ساخته شده اند نیز نمونه ای از باغ های ایرانی هستند و آب نمای آن هم متاثر از حوض خانه های سنتی هستند. معماری آرامگاه ابوعلی سینا در همدان مهندس سیهون بوده که در ساخت وی می توانیم نشانه هایی از عصر ابن سینا و تکامل فن آوری های جدید را مشاهده کنیم. وی در قسمت زیرین، نمایی از بناهای مصر، ایران و یونان قدیم را نشان داده و در قسمت بالایی روش معماری گنبد قابوس را نشان داده است. یکی از تفاوت‌های ظاهری آرامگاه ابن سینا با گنبد قابوس تعداد ستون هایی است که در دو بنا دیده می شود؛ گنبد قابوس ده ستون و آرامگاه ابن سینا دوازده ستون دارد که البته آن هم دلیل خاص خود را دارد. دوازده ستون آرامگاه نشانگر ۱۲ دانشی هستند که ابن سینا بر آن ها مسلط بوده است. تفاوت دوم در فاصله‌ بین ستون‌ ها مشهود است؛ حد فاصل ستون ها در بنای آرامگاه ابن سینا باز هستند؛ اما این فاصله در گنبد قابوس کاملا پوشیده و بسته دیده می شود. از نظر ابعاد نیز این دو بنا با هم تفاوت دارند و آرامگاه ابو علی سینا تقریبا نصف ابعاد گنبد قابوس است.

زمانی که وارد آرامگاه ابوعلی سینا در همدان می شوید، بعد از این که بازدیدتان از آرامگاه وی به پایان رسید می توانید در سمت راست ورودی آرامگاه بروید و از مقبره ی ابن سینا دیدن نمایید. دیگر مقبره ای که در این آرامگاه وجود دارد ابوسعید دخدوک، از دوستان ابن سینا که در سمت چپ مقبره وی دیده می شود. همچنین جلوی در ورودی در مقابل خیابان بوعلی مقبره ی ابوالقاسم عارف قزوینی را هم می توانید مشاهده کنید، به طور دقیق تر می توانید در حیاط شرقی آرامگاه به دنیال مقبره ابوالقاسم قزوینی بروید.

با توجه به تناقض هایی که در نسخه های کهن، کتاب ها و کتابخانه های این دانشند بزرگ ایرانی وجود دارد نیز هیچ سند دقیقی مبنی بر این بتوان تصویری مشخص از وی در دست باشد نیز وجود نداشت، از همین در سال ۱۳۳۸ با توجه به تحقیقات گسترده ای که در زمین شناخت شخصیت ایرانی ابوعلی سینا نیز انجام داد، توانست مجسمه ای از وی ترسیم کند و در بیست و یکمین جلسه هیات موسسین انجمن آثار ملی نیز به تصویب برسد و در محامع عمومی نشان داده شود. پس از اینکه مدتی گذشت، انجمن آثار ملی طی ماموریتی از استاد ابوالحسن صدیقی خواست تا با توجه به تصویر تمام رخ و نیم رخ ابن سینا، مجسمه‌ ایستاده ای از او بسازد تا در میدان بوعلی و در کنار آرامگاه وی نصب شود.

یکی از جذاب ترین بخش هایی در این مجموعه وجود دارد و شما می توانید از آن دیدن کنید بخش کتابخانه ای است که در جوار آرامگاه شیخ و تالار شمالی نیز واقع شدهاست. این مکان در ابتدا ۶۴۹ جلد کتاب داشت و از آن با عنوان قرائت خانه‌ ابوعلی‌سینا یاد می کردند. اما بعدها تصمیم بر این شد که همه محافل عملی جهان در تاسیس آن شریک باشند چرا که ابن سینا یک دانشمند جهانی بود. در سال ۱۳۲۹ بیانیه ای به زبان های مختلف دنیا منتشر شد تا همه جهانیان در ارائه کتب برای این کتابخانه سهیم باشند. در حال حاضر ۸ هزار جلد کتاب خطی و چاپی نفیس ایرانی و خارجی و غرفه‌هایی مربوط به آثار ابوعلی سینا و شعرا و نویسندگان همدانی در این کتابخانه دیده می شود. حدود ۳۰ جلد از کتاب ها، خطی و ۵۹۰ جلد از آن ها نیز به زبان‌های فرانسه، انگلیسی، آلمانی و… هستند.

به منظور نگهداری از سکه ها، سفال ها، برنزی جات و سایر اشیای کشف شده در این محدوده که مربوط به هزاران سال قبل از میلاد و  همین طور برخی دیگر مربوط به دوران اسلامی نیز می شود را در موزه ای نگهداری نمایند. این موزه از سال ۱۳۳۰ در تالار جنوبی آرامگاه قرار گرفته است. از جالب ترین چیزهایی که در این موزه قرار دارد، عکسی از جمجمه‌ ابو علی سیناست که گویا به هنگام تخریب مقبره‌ قدیمی به ثبت رسیده است.

آرامگاه ابوعلی سینا در میدان بوعلی سینا در همدان قرار دارد و زمانی که وارد آن می شوید با محوطه ای سرسبز و بزرگ مواجه هستید. در محوطه ی این آرامگاه باغچه ها و چشمه هایی وجود دارد که هر کدام نمونه ای از باغ های معلق “بابل” در نظر گرفته شده اند و طراوت باغ های ایرانی را حفظ کرده اند.


دسترسی به آرامگاه ابوعلی سینا در همدان
آدرس: استان همدان، شهر همدان، میدان بوعلی سینا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: آرامگاه ابوعلی سینا در همدان بوعلی سینا در همدان دیده می شود گنبد قابوس ساخته شده ابن سینا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۶۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک ایرانی عضو هیات رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ با اعلام روابط عمومی فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو؛ مجمع انتخاباتی کنفدراسیون ورزش‌های آبی آسیا عصر امروز (جمعه) با حضور اعضا در کشور تایلند برگزار شد.

با رایزنی‌های صورت گرفته از سوی مسئولان فدراسیون شنا، در این انتخابات دو کرسی مهم و ارزشمند توسط نمایندگان ایران کسب شد.

پس از برگزاری این جلسه فرید فتاحیان که پیش از این بعنوان مدیر اجرای کنفدراسیون ورزش‌های آبی آسیا برگزیده شده بود در این سمت باقی ماند. طبق دستورالعمل جدید کنفدراسیون ورزش‌های آبی آسیا عنوان دبیر کلی حذف شده و تمام وظایف آن با دایره اختیارات بیشتر بر عهده مدیر اجرایی است. بر این اساس فتاحیان مدیر اجرایی کنفدراسیون ورزش‌های آبی آسیا شد.

همچنین محسن رضوانی رییس فدراسیون شنای ایران در این انتخابات با رای اعضا مجمع بعنوان عضو هیات رئیسه فدراسیون ورزش‌های آبی جهان از سال ۲۰۲۵ الی ۲۰۲۹ انتخاب شد. رضوانی علاوه بر این مقام بعنوان نماینده هیات رئیسه ورزش‌های آبی آسیا به منظور نظارت بر کمیته واترپلو این قاره تعیین گردید. رئیس فدراسیون شنا پس از این انتخابات در هیات رئیسه کنفدراسیون آسیا نیز ابقا شد.

258 258

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899878

دیگر خبرها

  • اختتامیه جشنواره جوان ایرانی، پرچمدار پیشرفت + تصویر
  • فال محمدرضا پهلوی هنگام افتتاح آرامگاه جدید سعدی | تصویر
  • تجمع دانشجویان همدانی در حمایت از آزادی خواهی دانشجویان جهان
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • راه حل مسائل فرهنگی بازگشت به سیاست و سیاستگذاری
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم
  • یک ایرانی عضو هیات رئیسه ورزش‌های آبی جهان شد